miercuri, 23 august 2017

Ne este scârbă de țiganii care scuipă coji de semințe în Centrul Vechi, dar nu și de românii care fac la fel pe stadion

Una dintre problemele botoșănenilor sunt țiganii care murdăresc Centrul Istoric, care mănâncă semințe în Centrul Vechi și scuipă cojile peste tot. Este un peisaj scârbos, așa este. Dar ați văzut ce lasă românii în urma lor după un meci de fotbal pe Stadionul Municipal? Țiganii din Centrul Vechi sunt minciună pe lângă eleganții și educații care merg pe stadion.

După un meci de fotbal la Botoșani câțiva angajați ai Primăriei merg să măture o zi întreagă în tribunele stadionului pentru a aduna mormanele de coji de semințe lăsate de mulți dintre cei care ar vrea să dispară țiganii din Centrul Vechi pentru că... fac mizerie acolo.
După ce a intrat FC Botoșani în Liga 1 am mers la câteva meciuri cu băiețelul meu. Am renunțat la asta după un meci în care un elegant, un rasat, un deosebit, un român îngrețoșat de țiganii din Centrul Vechi mi-a scuipat coji în cap și mie și băiețelului tot meciul. Asta pe lângă cuvintele elevate pe care le-a strigat pe tot parcursul meciului, indiferent de minutul sau faza din joc.
De doi ani obișnuiesc să alerg pe pseudo-pista de atletism de pe Stadionul Municipal, și spun pseudo-pista pentru că în multe locuri este doar pământ colorat, nu zgură, pentru că Primăria nu mai are bani și pentru pistă după ce a investit în instalația de nocturnă, în sistemul anti-incendiu pentru ca românii îngrețoșați de țiganii din Centru să scupie tone de coji de semințe la lumina nocturnii în Liga 1.
Mizeria lăsată de românii elevați care merg pe stadion este de nedescris. Pe lângă cojile de semințe care sunt atât la peluze, cât și la tribune, paharele și pungile sunt și ele aruncate peste tot. Dacă gherțoiul plătește bilet are și dreptul să lase în urma lui ca la el acasă, ca în grajd.
Sunt și oaze, unde se vede că fie cel care a ocupat locul nu a mâncat semințe, fie a scuipat cojile într-o pungă și apoi a dus-o la un tomberon, dar sunt destul de puține.
Membrii galeriei au strigat de multe ori ”sămânțarii” la cei care merg la meci pentru a scuipa peste tot în jurul lor și pentru a înjura din belșug.

Poate ar fi bine ca la intrarea în stadion să fie un afiș mare pe care să scrie: ”Dacă nu îți place ce vezi în Centrul Vechi, nu fă la fel pe stadion! Botoșănenii care nu merg pe stadion dau bani să se strângă jegul după tine”.

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...