luni, 14 august 2017

Șoptică și lipsa totală de strategie a PNL pentru Botoșani. La fel ca la PSD

Senatorul Costel Șoptică a trimis astăzi un comunicat de presă în care spunea un mare adevăr dar care îi poate face mai mult rău decât bine atât lui, cât și PNL-ului.
Guvernarea PSD nu are niciun plan pentru rederesarea economică a județului Botoșani, a transmis liderul PNL Botoșani astăzi. Așa este! Oricine poate să-și dea seama din ce s-a anunțat pentru anul acesta și pe viitor că nu există un plan, o strategie, o viziune de a redresa economic județul Botoșani și zona Moldovei în general, pentru că municipiul Iași, spre exemplu, nu întreg județul vecin, este un fel de Dubai al regiunii la capitolul investiții și sume rulate. 
Din păcate pentru Șoptică și pentru PNL Botoșani, când spui asta trebuie să îți aduci aminte că ești în 2017, nu în 1990 sau 1996. Dacă spuneai atunci, toată lumea îți dădea dreptate și nimeni nu avea cum să adauge: ”Dar matale și liberalii matale, nene Șoptică, ce ați făcut pentru Botoșani când ați fost la Guvernare?”. Răspunsul este un nesurprinzător: NIMIC. 
Bine, bine, PSD nu are un o strategie pentru Botoșani, dar tu, senator PNL de Botoșani, parlamentar la al doilea mandat consecutiv, ce propui pentru județul care te-a trimis pentru încă patru ani în Parlament? Tu ca fost om de afaceri, ca lider al opoziției politice locale, ce propui pentru Botoșani, pentru ca botoșănenii să o ducă mai bine? Acum e un moment din acela în care liniștea doare. Și doar pentru că dacă nu votezi PSD parcă ai vrea ca ăștia care pozează în ”altceva” să fie chiar acel altceva pe care tot îl aștepți, dar nu sunt, din păcate. Și ești sătul să le mai cauți scuze și să vezi că așteaptă ca tu cel nemulțumit de PSD să-l votezi pe el doar pentru că nu-i vrei pe pesediști, dar atât, nimic mai mult. Parcă nici nu vor să depună efortul minim de a gândi ceva pentru un județ din care ei câștigă, nu pierd, să fie mai altfel. 
La ce anunța în campanie, la ce face acum la guvernare pentru Botoșani având în vedere volumul uriaș al creșterii economice anunțate de Guvern, PSD este o dezamăgire pentru botoșăneni, din punctul meu de vedere și pentru oricine vrea mai bine pentru botoșăneni.
Dar PSD surclasează în opt luni de guvernare orice Guvern PNL din punct de vedere al atenției pentru Botoșani, din păcate. 
După 2000 vă aduceți aminte vreun drum național asfaltat în județul Botoșani de vreun guvern liberal? Nu, nu vă aduceți aminte pentru că nu a fost niciunul. 
După 2000 vă aduceți aminte de vreo investiție importantă în refacerea sistemului de irigații din județul Botoșani realizată de vreun executiv liberal? Nu, pentru că nu a fost niciuna. 
Oricât de fan PNL ai fi și locuiești în orice localitate din Botoșani până în Darabani și din Botoșani până în Săveni nu ai cum să vezi că drumurile naționale distruse până în acest an au covoare asfaltice proaspăt turnate în 2017. 
Șoptică a mai gafat-o anul acesta când a criticat investițiile în repunerea pompelor pentru irigații în zona Manoleasa, pentru câteva mii de hectare de teren. Investiția de acolo a costat mai puțin decât costa în timpul guvernului PNL construcția unui wc pentru o școală. 
Revenind la PSD, socialiștii trebuie să înțeleagă faptul că ei chiar nu au o viziune pentru Botoșani, iar dacă au sigur nu au spus nimic despre ea. 
Când asfaltezi drumurile naționale care arată jalnic pur și simplu faci un pic mai bună viața botoșănenilor, îi mai scutești de niște cheltuieli la service-ul auto, îi faci să meargă mai bine până la mall, până la hipermarket ori până la un spital. Dacă asfaltezi drumul spre Iași nu faci decât să îndeplinești o cerință normală pentru 2017, nu rupi gura târgului cu nimic, ci îți faci munca pentru care ești plătit tu ca autoritate a statului, tu ca șef pesedist. 
Credeți că dacă vom asfalta drumul spre Iași vor veni puhoaie de investitori care așteaptă acum nerăbdători să-și mute investițiile din Iași sau Sibiu în Botoșani? Nu! Nu va veni nimeni dacă nu i se oferă o oportunitate, dacă autoritățile nu au o viziune de dezvoltare pentru următorii ani. 
Și, din nefericire pentru noi toți, autoritățile, că vorbim de cele locale ori cele naționale, nu par a avea nicio viziune pentru Botoșani pentru viitorul apropiat. Oare știu că județul acesta face parte din România, din Uniunea Europeană? Aaa, știu! Mi-am adus aminte că i-am mai văzut prin campaniile electorale pe aici. 

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...