vineri, 15 septembrie 2017

Dacă ești lider liberal și pățești asta, poate ar trebui să te gândești să te lași de politică

La Botoșani liberalismul pare a fi în moarte clinică și este ținut în viață cu perfuzii doar de iubirea adevărată a unor persoane pentru acest curent politic deosebit de important pentru România.Ultima lovitură de imagine pe care au primit-o liberalii botoșăneni este una atât de profundă și de fină încât nu știu câți dintre actualii lideri PNL, mai ales parlamentarii partidului, conștientizează ce li se întâmplă și nivelul la care sunt ei.

O femeie din PSD a făcut în Botoșani ceea ce trebuiau să facă liberalii de ani de zile dar mai ales ceea ce așteptau botoșănenii cu afinități liberali să vadă de la cei care știu doar să le ceară votul, nu să se ridice și la așteptările lor.
Medicul Tamara Ciofu este deputat PSD și a anunțat că oferă burse școlare la 20 de elevi din familii nevoiașe cu o singură condiție, ca părinții acestora, dacă nu au probleme medicale, să-și găsească un loc de muncă. Ba chiar a început să le caute și locuri de muncă la fabricile din municipiu.
Și uite așa, poate fără să vrea, Ciofu le-a stins lumina liberalilor din Botoșani. E beznă în sediul PNL Botoșani. Le-a scos politica pe nas dintr-o singură mișcare.
Cine mai poate spune acum la PNL Botoșani că e ... liberal? Păi până acum nu ați știut? De ce, Dumnezeule mare, niciun parlamentar PNL în istoria acestui partid la Botoșani după 1990 nu a făcut ceea ce face Tamara Ciofu?  
Senatorul Costel Șoptică este președintele PNL și este om de afaceri, printre liderii abia aleși în primăvară la Botoșani se numără foarte mulți oameni care au afaceri.
De ce nu a făcut Șoptică, care este la al doilea mandat de parlamentar și mai este și dascăl de profesie, ceea ce face medicul Tamara Ciofu? De ce nu au făcut asta foștii parlamentari din mandatul trecut ai PNL sau de ce nu face asta acum Cristian Achiței, care este deputat liberal?
A venit o femei de la PSD și a făcut exact ce aștepta electoratul de dreapta de la parlamentarii PNL: încurajează munca, nu lenea!
Băi liberalilor, asta trebuia să faceți voi dacă vreți să vă puteți bate în Botoșani cu PSD. Nu ați avut curajul în cariera voastră politică de un asemenea gest pentru că vă temeți să nu pierdeți voturile părinților pe care ar fi trebuit să-i trimiteți la muncă pentru ei și pentru copii lor, pentru întreaga comunitate. Uite că lui Tamara Ciofu, un parlamentar PSD, nu îi este frică de pierderea voturilor pentru ea sau pentru partidul ei și face exact ce ar fi trebuit să faceți voi.
Simpatizanții PNL sunt oameni cu inițiativă, oameni care asta vor să vadă și de la cei care vin din 4 în 4 ani și le cer votul spunându-le că sunt altfel decât cei din PSD. Așteaptă să vadă că pesediștii oferă pomeni și liberalii oferă idei concrete pentru a schimba județul și țara, că doar au mai fost la guvernare și vor mai fi și în viitor. 
Dar e mai bine să stai și să critici guvernarea PSD și nici măcar acolo să nu știi ce să critici, să nu știi cum să critici pentru ca lumea să vadă în tine alternativa la următoarele alegeri. E mai bine să nu faci nimic pentru PNL și să te mulțumești să spui că în Botoșani lumea votează PSD. Da, băi, liderilor PNL, lumea votează PSD în Botoșani pentru că voi sunteți praf, pentru că ați avut pe liste penali, pentu că ați avut pe liste oameni fără valoare. Lumea votează PSD în Botoșani, în județul în care liberalul Cătălin Flutur a revenit învingând tot PSD-ul la patru ani după ce luase bătaie din cauza a ceea ce a făcut fostul PDL la nivel central. Lumea votează PSD în Botoșani și de asta între 2008 și 2016 județul a avut președinte la CJ de la PNL și PDL, iar între 2008 și 2012 primarul municipiului reședință de județ a fost de la PNL. Dacă nu ați băgat încă la cap, băi liberalilor, lumea votează PSD în Botoșani când se uită la PNL și NU ARE PE CINE VOTA de la voi.
În 2016, PNL Botoșani a scos doar doi parlamentari, dintre care doar unul cu voturi suficiente, celălalt la redistribuire. În 2020 s-ar putea ca rezultatul să fie și mai prost pentru PNL în Botoșani dacă până atunci liderii actuali ai liberalilor nu se apucă de muncă. 

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...