joi, 28 septembrie 2017

PSD a dat, doar la unii, PSD începe să ia, dar de la toți

Surprizele PSD din celebrul program de guvernare abia de acum par să fie dezvăluite botoșănenilor și tuturor românilor.
Dacă în primele opt luni din acest an s-a vorbit doar de majorări de salarii, la unii, la creșterea punctului de pensie, la eliminarea de taxe, la eliminarea timbrului de mediu, din luna a noua am trecut la partea a doua a programului de guvernare pesedist, cea despre care niciun lider local sau național nu a pomenit niciun cuvânt.Și Guvernarea PSD a început să anunțe un val de măsuri prin care va lua, dar nu de la unii ci de la toți românii. A doua parte a programului de guvernare a început cu refuzul parlamentarilor PSD de a crește alocația copiilor, precizând ministrul Muncii că ei au alte măsuri prevăzute ... în programul de guvernare. Ți se face greață când știi că au crescut salariile primarilor, viceprimarilor și indemnizațiile parlamentarilor, dar nu vor să crească alocațiile copiilor.

Au început cu creșterea accizelor la carburanți și cu declarația idioată a premierului Tudose că această creștere nu va duce la scumpiri la pompă. Acum s-a scumpit energie electrică și se anunță scumpirea gazelor naturale, dar probabil nici aceste scumpiri, după premierul țării, nu se vor regăsi în facturile pe care le vom plăti în această iarnă. Asta ca să vă dați seama cam cât de idioți ne consideră pe toți. Iar accizele la carburanți vor crește din nou până la sfârșitul anului, iar din ianuarie este anunțară o nouă scumpire a energiei electrice.
Apoi, consiliile locale vor fi forțate să crească nivelul taxelor locale pentru că bugetarilor din primării le-au fost crescute salariile cu cât de mult s-a permis, indiferent dacă vorbim de consilii unde majoritatea este condusă de PSD sau de PNL.
S-a anunțat deja că timbrul de mediu, taxa de poluare, cum vreți să-i spuneți, va apărea din nou până la sfârșitul anului. Asta arată un caracter jegos pentru că la alegeri ai venit și ai spus că elimini timbrul de mediu, iar după câteva luni vii și spui că îl repui la luat bani de la români, că ai fost atât de tembel încât atunci când l-ai eliminat nu ai știut că vor fi înmatriculate enorm de multe mașini vechi.
Prin scumpierea carburanților, a energiei electrice, a gazelor, prin valul de scumpiri pe care îl vor produce acestea, prin creșterea de taxe și impozite locale Guvernarea PSD nu doar că ia tot ce a dat unora, dar produce pierdere în buzunarele românilor care lucrează în mediul privat sau în cel al românilor care lucrează în sistemul bugetar și nu au beneficiat de creșterile salariale anunțate.Am tot așteptat ca liderul PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, să vină să explice de ce se întâmplă toate astea, pentru că așa este normal. După ce timp de opt luni vii și spui cum programul de guvernare ne-a făcut să trăim mai bine, e firesc să explici de ce plătim facturi mai mari, de ce totul se scumpește tocmai din cauza aceluiași program de guvernare. Am așteptat ca deputatul Marius Budăi să ne explice cu cifre, cum îi place lui să spună, și această a doua parte a programului de guvernare care trebuia să aducă bunăstare, nu facturi mai mari. 

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...