joi, 28 septembrie 2017

Rețeta delicioasei ciocolate batonul copilăriei, pas cu pas plus marele secret FOTO

Un desert savoros, delicios după care sunt topit, care merge și la o cafea, și dimineața, și la amiază sau seara, care merge după orice fel de mâncare este ciocolata batonul copilăriei.

Îmi place la nebunie acest tip de ciocolată, îmi place să prepar batonul copilăriei și îmi place să o împart și cu oamenii dragi mie.
Este plin internetul de rețete cu acest tip de ciocolată, dar una dintre ele este, din punctul meu de vedere, cea mai bună. Batonul copilăriei este o savoare, dar, ca orice dulce, trebuie mâncat cu grijă. Dacă nu faceți sport vă recomand doar gustați, dacă faceți sport, altceva decât șah și care să implice destul de mult efort fizic, puteți savura pe săturate, dar cu gândul la glicemie totuși.  
Ingrediente:
500 grame lapte praf, de nu pentru bebeluși
400 grame zahăr
50 grame de cacao, puteți pune până la 100 grame
150 ml apă
150 grame unt de cel puțin 82% grăsime(avem și un producător din Botoșani care face astfel de unt, Solomonescu)
1 plic de zahăr vanilatTotul este foarte simplu de făcut, oricine poate prepara această rețetă și are doar două momente mai importante la care trebuie să fiți atenți pentru a obține cea mai delicioasă ciocolată batonul copilăriei. Vă spun asta pentru că eu am mai și izbit-o de gard la început, din grabă.
Într-un bol puneți laptele praf peste care cerneți cacao, 50 sau câte grame vreți voi dar minim 50. Amestecați cele două ingrediente și treceți la făcut siropul.
Zahărul îl puneți într-o cratiță iar peste el turnați 150 ml de apă și plicul de zahăr vanilat și puneți la fiert.
Aici e primul moment important, dar nu trebuie să faceți altceva decât să fiți atenți. Viitoarea ciocolată batonul copilăriei va fi cleioasă sau mai nisipoasă în funcție de cât de mult lăsați siropul la fier și apoi în funcție de timpul de răcire a acestuia.

Dacă vreți ca ciocolata să aibă o textură mai nisipoasă, mie așa îmi place, testați siropul luând puțin sirop cu o linguriți și testați cu două degete. Dacă se formează acel firicel, liant între degete când le depărtați, puteți să luați de pe foc și să lasați la răcit siropul. În cazul în care vreți ca ciocolata să fie mai umedă, mai cleioasă, trebuie să lăsați mai mult la fiert, până ajunge siropul să semene a dulceață.  
Siropul trebuie lăsat la răcit dar până în punctul în care atunci când veți pune untul acesta se va topi, dacă va fi mai rece va fi greu de topit untul și de încorporat în sirop. În cazul în care vă grăbiți și puneți untul peste sirop cât acesta este încă foarte fierbinte veți strica și consistența și gustul ciocolatei.
Amestecul de sirop cu unt se toarnă în bol peste amestecul de lapte praf și cacao și se omogenizează cu o spatulă, după care se toarnă în ce formă vreți voi. Fie într-o tavă de sticlă peste care puneți folie alimentară, fie într-o tavă de silicon sau în forme mai mici de silicon.
Eu o pun într-o tavă de sticlă și după ce se răcește o tai în batoane. Este mai ușor de tăiat pentru a nu fărma ciocolata, dacă după ce se răcește o dați și în frigider pentru o jumătate de oră sau mai mult. E de preferat ca ciocolata să stea în frigider pentru a avea consistența ei specială.
Nu aveți cum să ratați rețeta, nici eu, care sunt novice în bucătărie, nu am ratat-o așa că nici voi nu o veți face.

Poftă bună!Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...