marți, 30 ianuarie 2018

Avem 207 școli cu wc-ul în curte. În Albești wc-ul școlii costă 50.000 euro. Cum să mai fie bani și pentru celelalte?

La 100 de ani de la Marea Unire, în județul Botoșani avem încă 207 școli care au wc-urile în curte, ca acum 100 de ani. Cu asta se laudă PSD și PNL la 100 de ani de la Marea Unire și la aproape trei decenii de la Revoluție.

Ce înseamnă asta? Că în localitățile în care se află aceste școli, cel puțin în ultimii 27 de ani, au condus doar niște hoți și niște proști, dar și că la nivelul Consiliului Județean a fost interes ”maxim” pentru această problemă și că până acum cei care au trecut pe acolo nu i-au chemat pe primari să stabilească rezolvarea acestei probleme.Pentru a rezolva această problemă avem nevoie de 10.350.000 euro la nivelul județului, dacă ne amintim că în comuna Albești wc-ul școlii costă 50.000 euro. Normal că 207 școli nu au wc-uri decente pentru anul 2018 când în unele comune un wc costă cât o vilă în municipiul reședință de județ.
Nu puteam să avem o situație normală nici la capitolul wc-uri la școli. În timp ce la Albești Primăria plătește 50.000 euro pentru contruirea unui wc, în alte comune copiii ... jenant pentru cei care au fost primari acolo până acum.


Cum naiba timp de 27 de ani cei care au fost primari în comunele respective nu au avut timp și bani să construiască niște wc-uri, niște fântâni de mare adâncime și niște fose pentru a depăși starea de acum 100 de ani? Asta mai ales în anii în care nu eram în UE și nu era SEAP, veneau de la Guvern bani în ultimele luni pentru o mulțime de prostii. Au făcut și ei ce au știut, unii au furat, alții au returnat banii statului că nu au avut timp să-i consume.

În țară sunt 2481 de școli la fel ca la Botoșani. Dacă s-ar construi wc-uri exact ca la Albești, am avea nevoie de peste 120 milioane euro în țară pentru a rezolva problema grupurilor sanitare în unitățile de învățământ.

Bogdan CALINIUC

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...