luni, 26 februarie 2018

Noi ne temem că ne cumpără cei din Vest pământul, iar ei se tem de chinezi

Să știți că teama că străinii ne cumpără pământul este și în țările străinilor care își fac de cap la noi, doar că europenii care ne cuceresc pe noi hectar cu hectar sunt și ei, la rândul lor, cuceriți de chinezi.


În Franța, spre exemplu, președintele Emmanuel Macron a anunțat un plan de investiții de nu mai puțin de 5 miliarde de euro și luarea de măsuri pentru ca ”puterile străine” să li se restrângă posibilitățile de a achiziționa terenuri agricole.
Parcă îi auzim pe unii politicieni de la noi care vorbesc despre acest subiect de ani buni dar... nu fac absolut nimic în acest sens.
Dacă la noi unii au vândut terenurile pentru a avea ce să bea o săptămână sau două la barul din sat și pentru a scăpa de munca lor, în Franța situația este cu totul alta, prețurile de vânzare fiind enorme comparativ cu cele practicate la noi, iar educația financiară a francezilor nu îi lasă să-și ”toace” banii și se resimte în investiții și în depozitele bancare.

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...