luni, 12 martie 2018

Federovici, Budăi și tot PSD-ul nu mai au nicio scuză acum la Botoșani


Rar s-a întâmplat după 1990 ca o filială locală a unui partid să fie atât de ”înfiptă” la nivel național, să aibă atât de mulți membri cu funcții de putere într-o perioadă în care partidul este la GUVERNARE așa cum e cazul PSD Botoșani acum.


Ei, din acest motiv, PSD Botoșani, cu liderii lui, nu au nicio scuză ca în Botoșani în 2018 să înceapă investițiile atât de necesare, atât de obligatorii pentru ei.


Deputatul Costel Lupașcu, cel care a ajuns parlamentar fără ca el sau cineva din PSD să creadă asta, este vicelider în Camera Deputaților.

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a devenit vicepreședinte al partidului la nivel național din partea regiunii Nord-Est. Funcție cu putere în PSD, cu putere la nivel regional și național.

Deputatul Marius Budăi este, din punctul meu de vedere, cel care ocupă funcția cea mai importantă din actuala legislatură, este ditamai președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci din Camera Deputaților. Pentru cei care nu știu, această funcție a fost ocupată Viorel Ștefan, cel care acum este vicepremier și a fost ministru al Finanțelor. Comisia condusă acum de Budăi este cea în care se ”taie și spânzură”, la propriu, bugetul României, banii acordați localităților.


Cu Lupașcu vicelider, cu Federovici vicepreședinte, iar cu Budăi în locul în care se împart banii.... PSD Botoșani nu mai are nicio scuză în fața botoșănenilor să nu scoată din sărăcie acest județ.
Dacă la următoarele alegeri parlamentare nu aveți apă și canalizare, dacă nu aveți școli și spitale, dacă drumurile sunt proaste, să știți că Federovici, Budăi și Lupașcu sunt principalii vinovați. Dacă veți avea toate acestea, ei merită aprecierile... dar să trăim și să vedem.
Și mai ales dacă ne uităm la ce enormitate a putut să spună Budăi astăzi, respectiv că ”banii nu sunt o problemă”, îi rog pe toți primarii să meargă la aceștia și să le pună proiectele în brațe și să facă public pe Facebook pentru ce proiecte au cerut sprijin acestora.Până la următoarele alegeri ar trebui ca Botoșani să fie cu totul alt județ, cu apă și canalizare, drumuri modernizate, școli și spitale modernizate, parcuri industriale. Va fi modernizat drumul Botoșani-Târgu Frumos, va fi electrificată linia de tren Botoșani-Verești, va fi modernizat drumului Botoșani-Stânca, va fi redeschisă Vama Racovăț, va fi finalizat barajul de la Vârfu Câmpului, va fi finalizat barajul de la Vorniceni, va fi finalizat podul peste Siret, va fi refăcut total sistemul de irigații din județ, vor fi alocați banii necesari finalizării Teatrului Mihai Eminescu, va fi amenajat cel puțin un parc industrial. Să nu uităm nici aspirațiile regionale: autostradă spre Ardeal și autostradă spre București.

 Asta... doar dacă și la următoarele alegeri nu se dă vina pe statul paralel, pe poziția geografică, pe faptul că zahărul dăunează grav sănătății, că ... SUA, că ... Olanda, că...

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...