joi, 21 iunie 2018

PSD fierbe! ”Problema Rotaru”, atacul la Tincu în sediul PSD, a împărțit partidul în două

Ce nu a reușit PNL în doi ani de la alegeri a reușit deputatul Răzvan Rotaru, de la PSD.
Acesta a susținut, la sfârșitul săptămânii trecute, în sediul PSD, cea mai acidă conferință de presă la adresa consilierilor locali ai PSD, la viceprimarul Cosmin Andrei și, mai ales, la Mihai Tincu, liderul consilierilor locali social-democrați.

Declarațiile lui Rotaru au fost văzute ca un atac de către partea conservatoare a PSD-ului dar, totodată, au fost văzute ca un act de curaj de către cei care cred că politica din municipiu a social-democraților este greșită.
Partidul s-a ”rupt” în două, pro și contra Rotaru.


Nici senatorul Doina Federovici, președintele interimar al organizației județene a PSD, dar nici Costică Macaleți, președintele interimar al organizației municipale a partidului, nu au avut nicio poziție publică față de declarațiile lui Rotaru, ceea ce îngroapă partidul și mai mult, din punctul meu de vedere.
Până la urmă, Rotaru nu a făcut decât să dea glas din sediul PSD a întrebărilor și nemulțumirilor marii majorități a botoșănenilor, chiar dacă asta a provocat deranj în rândul unor pesediști.
Și presa și publicul așteaptă totuși niște răspunsuri de la consilierii PSD, de la Mihai Tincu, de la viceprimarul Cosmin Andrei. Dacă în 2016, când primar era pesedistul Ovidiu Portariuc, social-democrații se pregăteau de inaugurarea Cornișa, chiar dacă nu avea nici atunci cum nu are nici acum canalizare, de ce PSD s-a opus inaugurării obiectivelor finalizate din acest parc?
Cum de a ajuns, sub conducerea PSD, Teatrul Mihai Eminescu din șantier în lucru în șantier abandonat și cu fondurile pierdute?
De ce se opun social-democrații din Consiliu Local la mai toate proiectele propuse de primarul liberal Cătălin Flutur deși asta înseamnă stagnarea municipiului?loading...


Rotaru nu și-a atacat colegii, ci pur și simplu a exprimat în sediul PSD nemulțumirea botoșănenilor. Și Rotaru are dreptate când își avertizează colegii că menținerea acestui tip de acțiune politică pe plan local pur și simplu distruge încrederea botoșănenilor.
Unii membri PSD au comentat pe Facebook subiectul și au spus că Rotaru ar fi trebuit să se exprime în nu știu ce birou politic al partidului și nu public. Alții au fost de acord că uneori situația impune astfel de acțiuni pentru că, deși nu recunosc, pesediștii au o problemă uriașă în municipiul Botoșani. Și asta nu pentru că primarul liberal Cătălin Flutur ar avea prea multe realizări la jumătatea mandatului, ci strict din cauza atitudinii lor, a modului în care se opun în Consiliul Local, uneori fără logică, a faptului că sabotează prin neprezentare ședințele de Consiliu Local.
Până când ei vor conștientiza asta mai durează, dar până atunci mă aștept să încerce măcar să termine ”problema Rotaru”.

Bogdan CALINIUC
Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...