miercuri, 19 septembrie 2018

Cum distrugi PSD-ul? Îl lași la guvernare, nu îi faci opoziție și.... BOOOM!

Nu duc bătălii pentru începerea proiectelor de autostrăzi, pentru rezolvarea problemelor din spitale, pentru a rezolva problemele în școli, dar sunt zmei când e vorba de lupta pentru ciolan!

PSD-ul din 2017-2018 este de departe cel mai slab PSD din istorie din punct de vedere politic. 

Din ianuarie 2017 și până acum și-a dat singur jos două guverne, tocmai în cele mai calme momente, când nici Iohannis, nici PNL sau USR, nici ”statul paralel” nu spuneau nimic.

Dacă vă uitați atent, atacurile lui Iohannis i-au unit pe pesediști, iar când președintele avea o periodă de odihnă (na, nu poate omul să stea prea mult la taclale când sunt atât de multe oferte all-inclusiv în lumea asta) pesediștii și-au cărat singuri pumni în cap, și-au dat jos guverne.


loading...
Din ianuarie 2017 și până acum Guvernul Dăncilă (al treilea guvern PSD din această perioadă) este cel mai longeviv din cauza războiului cu Iohannis, din cauza plângerilor penale pe care le face Orban de la PNL.
Acum s-a ajuns însă la un moment în care pesediștii vor să își depășească recordul și să fie și mai penibili.
Fără Opoziție, cu o populație ieșită în stradă pentru cu totul altceva decât salarii, autostrăzi, spitale sau școli, PSD vrea să-și dea jos și al treilea guvern, dar să-și schimbe și președintele partidului.
Ironia este că apropiații lui Dragnea, cei care au primit funcții în Guvern sunt și cei care vor să-l ”halească”. Normal, Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu sunt printre ei, dar cred că mai mult de frică pentru că sunt vecine cu Dragnea în Teleorman. :)
Ba am aflat, de la Dragnea, că mulți pesediști sunt securiști și turnători. Ei... asta bănuiam și noi dar nu ne-a confirmat nimeni până acum.
Dar câte proiecte de autostradă a început PSD în aproape doi ani? Niciunul! Câte guverne a schimbat? Două și se pregătește pentru încă unul!
Nu vrea niciun pesedist răzvrătit să îl schimbe pe Dragnea pentru că a pus-o pe Dăncilă premier, pe acel tălâmbă la Economie sau pe suceveanul de la Educație.
Nu vrea niciun pesedist să îl dea jos pe Dragnea pentru că el și oamenii lui nu au reușit să facă vreo autostradă care să lege Moldova de București sau Moldova de Ardeal, nu pentru Moldova și moldoveni, ci pentru economia României, pentru creșterea nivelului de trai în toată țara prin aceste investiții.
Dar nu înțeleg nici de ce este susținut Dragnea, mai ales de pesediștii din Moldova. Doamnelor și domnilor pesediști din Moldova, dacă din ianuarie 2017 și până acum nu s-a început nici măcar vreo licitație pentru autostrăzile spre București sau Ardel, dacă nu s-a început încă acea așteptată construcție a spitalului regional de la Iași e doar din vina lui Dragnea și a celor puși de el, după dorința lui, ca premieri, miniștri.
Problema celor din PSD care vor să-l schimbe pe Dragnea nu este și a noastră, a cetățenilor simpli. Ei vor să scape de Dragnea pentru că are prea multă putere în PSD, că el stabilește tot, că el taie și spânzură fără a se consulta și cu ei.
Fix, pix! Nu mă interesează care din partidul de guvernământ pune miniștri, ci doar care începe proiecte că de terminat acele posibile proiecte... e drum lung.
Văd doar oameni orbiți de putere, care nu au nici cea mai mică legătură cu problemele reale ale românilor, ale României.
Nu știu dacă PSD va rămâne la putere până în 2020, întreg sau spart, dar cert este că SINGUR și-a creat drum către opoziție... o lungă opoziție.
Bogdan CALINIUC

Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...