sâmbătă, 6 octombrie 2018

Pro și contra Referendum. Fiecare decide dacă se prezintă sau nu și nu trebuie stigmatizat pentru opinia sa

După ce că eram pro și anti PSD, pro și anti Iohannis, pro și anti fumat în spații publice, acum suntem pro și anti Referendum.
Dacă mergeți sau nu la vot la acest referendum este strict opțiunea voastră.


ANTI
Părerea mea personală este că România avea nevoie ACUM de acest Referendum la fel de mult cum un chel are nevoie de catalogul cu cele mai în vogă frizuri.
Nu putem să nu vedem contextul social în care avem acest Referendum. Cu spitale în care nu găsești medicamente, cu școli care au wc-ul în fundul curții, cu drumuri proaste, copii abandonați în cămine, bătrâni singuri în casele lor, România avea nevoie acum de un Referendum pentru a interzice căsătoria între persoane de același sex.

Grija noastră este acum ca bărbații și femeile să nu se căsătorească unii cu ceilalți.
Nu ne pasă dacă vecinul o bate de o rupe pe vecina, nu ne pasă de soarta copiilor din orfelinate, nu ne pasă de baba de pe stradă care nu mai are copiii și nepoții în țară și e ”orfană”, nu ne pasă de persoanele cu handicap, de copiii bolnavi care nu pot fi tratați la ei acasă. Dar ne pasă maxim dacă Gheorghe vrea să-l ia de soț pe Ion, sau dacă Maria vrea să o ia de soție pe Ioana.
Ne temem că lesbienele și homosexualii se vor căsători? Dar cine suntem noi să ne opunem sentimentelor lor? Dacă ești heterosexual dar te căsătorești la 18-20 de ani ți se spune că ”ești prea tânăr și nu știi ce vrei”. Dacă ai peste 30 de ani și nu ești căsătorit ți se spune că ”ești prea bătrân, ce mai aștepți atât?”. Oricum nu scapi de ”gura lumii”, fără conotație erotică.
Ne temem că în viitor copiii noștri vor crește printre gay, vor vedea lesbiene cum se sărută pe stradă, și că la școală nu vor mai fi învățați că există mamă și tată. Ați văzut vreun român care muncește într-o țară în care relațiile gay sunt permise să renunțe la job-ul de acolo pentru că pe străzi sunt femei care se sărută cu femei și bărbați care se căsătoresc cu bărbați? Au plecat ei de acolo pentru că ai lor copii asta văd pe străzi? Și dacă vă temeți că la școală s-ar putea să nu se mai învețe despre mama și tata poate ar trebui să-i învățați acasă asta. Știți, lesbienele și homosexualii au mamă și tată acasă. Ca și comparație, și în Cernăuți sunt părinți care și acum își învață copiii că acela este tărâm românesc, chiar dacă momentan se află în granițele Ucrainei și la școală învață că acolo e Ucraina, ei acasă au grijă să-i învețe adevărul.
Ne temem că homosexualii vor adopta copii. Așa, și? De ce nu-i adoptă heterosexualii pe toți orfanii din cămine? Nu îi împiedică nimeni să facă asta.

PRO
Pentru cei care au uitat... Adam și Eva au fost primii, nu Ion și Gheorghe. Iar părinții noștri, inclusiv ai celor care se împotrivesc referendumul, se numesc mama și tata, nu mama și mama sau tata și tata.
S-a ajuns la chestia cu referendumul după ce doi homosexuali au ajuns până la Curtea Constituțională pentru că nu li s-a permis să se căsătorească în fața autorităților din România. Dacă timp de 30 de ani după Revoluție nu a avut nimeni nicio problemă că în România sunt interzise căsătoriile între persoane de același sex, nu înțeleg de ce s-ar împotrivi acum sau de ce ar vrea sabotarea referendumului.
Sunt căsătorit, am doi copii și da, eu susțin familia formată dintr-un bărbat și o femeie, dar... nu am nimic împotrivă ca în orașul meu, în țara mea, și persoanele de același sex să își formeze familii prin parteneriate civile spre exemplu.
A existat o enormă manipulare și, culmea, din partea unor indivizi pe care îi consideram deschiși la minte, iar asta m-a scos din sărite.
În primul rând, cei care vorbesc despre boicotarea referendumului nu trebuiau să stea pasivi, fără conotații sexuale, atunci când s-au strâns cele 3 milioane de semnături pentru ORGANIZAREA REFERENDUMULUI.
Apoi, nu trebuiau să stea pasivi, la fel fără conotații sexuale, când în Parlament s-a votat modificarea Constituției pentru stabilirea căsătoriei ca fiind doar între un bărbat și o femeie.  
Apoi a fost chestiunea cu întrebarea din buletinul de vot, că nu scrie nicăieri că este vorba despre familie și că poate fi orice modificare a Constituției. Serios? Asta a circulat pe net, deci oameni înainte de a distribui imbecilitatea asta puteau să caute pe sfântul Google ce a votat Parlamentul și ce anume se vrea modificat prin Referendum.
Altă manipulare, venită pe filieră politică, a fost reprezentată de mesajele pe Facebook prin care se anunța că se modifică Constituția pentru a permite penalilor să ocupe funcții publice.
Apoi, pro Referendum m-a făcut să fiu tocmai campania de dezinformare și de crucificare a Referendumului. Dacă nu este atât de important, de ce luptă unii atât de mult împotriva lui? De ce trebuie să-i convingă pe alții să stea acasă, să-l boicoteze dacă este atât de inutil?
Dacă nu trece Referendumul și se ajunge la legalizarea căsătoriilor gay sigur se va ajunge, dacă ne uităm ce a urmat în celelalte state în care s-a legalizat, la solicitarea dreptului de adoptare a unui copil. Părinții unui gay sunt, chiar dacă pentru el e greu de crezut, un bărbat și, surpriză, o femeie. Copiii se obțin în urma relațiilor sexuale dintre un bărbat și o femeie, nu dintre un bărbat și un bărbat sau o femeie și o femeie. Știm cu toții asta. Știu și homosexualii. Când ai ales să fii homosexual ți-ai luat adio de la posibilitatea de a fi părinte. E simplu! Nu poți să fii și tată și mamă din punct de vedere anatomic. Dacă s-ar fi putut, repet, primii ar fi fost Ion și Gheorghe, nu Adam și Eva.
Din ce în ce mai multe cupluri de heterosexuali care au ani de zile de când sunt împreună spun că evită căsătoria pentru a nu distruge relația, timp în care homosexualii nu mai pot de nerebdare să se căsătorească. 
Apoi, unii au spus că dacă referendumul pentru 300 de parlamentari nu a trecut, de ce ar trece acesta. Păi pentru că acela a fost propus de Băsescu și respins de Parlament după ce el a trecut de votul popular, în timp ce actualul referendum este făcut la propunerea societății civile, are 3 milioane de semnături în spate, are votul majorității din Parlament și mai trebuie doar votat de popor ca să treacă. La celălalt referendum a decis Parlamentul ce se întâmplă cu propunerea, acum decide poporul, Parlamentul a spus deja DA.
Boicotarea acestui referendum este o opțiune, dar este o idioțenie dacă vine din partea celor care până acum vă spuneau că ”dacă nu votezi, nu contezi”, că votul este un drept câștigat prin sângele vărsat de tineri la Revoluție.
În final, dar nu ca argument pro, vom trece și peste acest Referendum, chiar dacă va avea sau nu cvorum. De luni, toți cei care aveam grija orfanilor, a spitalelor fără medicamente, a școlilor cu wc-uri în curte, a bătrânilor abandonați în case, a drumurilor proaste, puteam să încercăm să le rezolvăm atât cât ține de noi.

Bogdan CALINIUC


Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...