marți, 29 ianuarie 2019

Euro sare de 5 lei dacă PSD îl schimbă pe Isărescu

După Soroș și Statul Paralel, în primii doi ani de mandat, PSD scoate un nou ”dușman” pe piață de care vrea să scape.


Mă refer aici la Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, persoană rămasă pe această funcție aproape 30 de ani și cu votul PSD la fiecare ocazie ivită.

loading...
De această dată PSD... de fapt Liviu Dragnea vrea să scape și de Isărescu ultimul român care ocupă aceeași funcție de conducere de după Revoluție și pe care, ca urmare a grupurilor la care a aderat, nu a putut nimeni să-l schimbe... sau poate că nici nu a vrut nimeni până acum. 
Eu cred că vom avea un curs de peste 5 lei pentru un euro dacă PSD va demara vreo procedură de schimbare a lui Isărescu și peste 5,2 lei per euro dacă va și reuși să-l schimbe. 


Mai mult decât atât, o nouă prăbușire a Bursei de Valori București este așteptată în acest context. 

Eu personal nu știu de ce PSD și Dragneau și-au pus acum armele pe BNR. Au câștigat deja bătăliile cu Soroș și Statul Paralel?

Să îl schimbe pe Isărescu nu va fi chiar atât de ușor și va fi ceva de durată, de asta și prognoza de 5 lei per euro.

Creșterea euro îi va întări pe exportatori, spre exemplu pentru producătorii de confecții din Botoșani este o măsură bună, dar scumpește viața botoșănenilor, a românilor, având în vedere că facturile la telefonie, prețul carburantului la pompă, anumite rate bancare depind de nivelul cursului valutar, precum și importurile, ceea ce va genera creștere generală a inflației.


Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...