miercuri, 13 februarie 2019

Kovesi a ajuns printre ”penali”. Taberele pro și contra Kovesi și-au schimbat discursurile

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare și a intrat în rândul ”penalilor”, iar asta a schimbat totul!


La Realitatea TV, Kovesi se plânge că se încearcă blocarea ei pentru a ajunge șef al Parchetului European.
Desigur că nu este nicio coincidență și că actuala guvernarea vrea să o blocheze. Oricine își dă seama că despre asta este vorba. loading...Problema Codruței este că a primit ce a dat. Și aici mă refer la detalii din dosar date pe surse, chemarea la audieri și caracterizarea de ”penal” fix înaintea unui moment important pentru cariera ei, bașca și un dosar pentru o faptă petrecută acum foarte mulți ani.  
Problema celor care îi dau acum Codruței este că au devenit ceea ce acuzau ei la aceasta. 

Dacă ne uităm la discursurile de până acum, cei care au susținut până acum DNA cât Kovesi a condus ar fi spus că aceasta trebuie să renunțe la a mai fi șef al Parchetului European și să rămână în țară pentru a demonstra că este nevinovată, după care să își depună dosarul la Bruxelles cu următoarea ocazie.
Cei care până acum au hulit DNA-ul condus de Kovesi ar fi spus că aceasta este victima noului stat paralel și că ea trebuie să își susțină în continuare candidatura la șefia Parchetului European.

Tarebele și-au schimbat radical discursul și fiecare cere acum exact ceea ce contraziceau până acum. Am văzut că la Realitatea și B1 este victimizată Kovesi și se spune că nu se poate ca procurorii să facă așa ceva, în timp ce la Antena 3 și România TV se cere ca aceasta să nu mai candideze la șefia Parchetului la nivel European.
Totul s-a schimbat, abuzurile sunt acum bune pentru unii și rele pentru cei care până acum nu le considerau astfel.
Incredibil! Nimic nu mai este cum era.

Acum PSD blochează un român să ajungă pe o funcție la nivel european, iar până acum social-democrații acuza Opoziția și pe Iohannis că duc un război contra românilor din PSD la nivel european.

Că DNA a săltat politicieni pe bandă rulantă în anii trecuți, nu cred că a supărat niciun român normal la cap, dar problema a apărut când oamenii de afaceri de care depindeau business-uri care generau zeci și chiar sute de locuri de muncă au căzut pradă chiar unor abuzuri. 

Am avut și la Botoșani cazuri în care oameni de afaceri cu sute de angajați în spate au ieșit încătușați pentru ca mai apoi să fie declarați nevinovați. În țările din Vest procurorii sunt extrem de atenți să nu afecteze business-ul chiar dacă fac anchete față de oamenii de afaceri tocmai pentru importanța business-urilor în societate. Acolo nu se face show din aducerea la audieri a unui om de afaceri tocmai pentru că poți să îi pui în pericol business-ul, să îi cauzezi pierderi financiare și poate chiar falimentul pentru o bănuială. 

Oricât de mult băgăm placa ”este nevinovat până la o condamnare definitivă și irevocabilă” știm cu toții că cel învinuit este ”condamnat” din prima în percepția publică, iar dacă este declarat nevinovat mulți vor spune că ”a aranjat el cumva că doar are bani”. 

Va fi interesant de urmărit dacă dosarele de răzbunare se opresc la Kovesi sau mai urmează și alții. 


Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...