marți, 15 septembrie 2020

”Cel mai trist început de an școlar!” Bine că până acum totul era o veselie. Școlile arătau mai rău ca acum, dar măcar eram veseli


Peste tot s-a auzit ieri că este ”Cel mai trist început de an școlar!” sau ”Ce frumoasă era festivitatea de deschidere a anului școlar!”. Pe bune? 

Atât de fain era până în acest an școlar că acum suntem triști? Trebuie să respectăm niște măsuri de securitate sanitară, de protecție a sănătății elevilor, părinților și profesorilor, dar până la urmă... care e tristețea? 

Numărul școlilor cu autorizație sanitară de funcționare în 2020, adică școli cu wc-uri normale, este mai mare decât în ceilalți ani. Numărul școlilor reabilitate cu care s-a intrat în anul școlar 2020-2021 este mai mare decât în ceilalți ani. La fel și numărul claselor dotate cu laptopuri sau videoproiectoare, la fel și numărul sălilor de sport noi sau reabilitate. 

După ce plângem? Materia stufoasă și comunistoidă este la fel ca înainte. Credeți că la cursurile on-line se predă materie adusă la nivelul lui 2020? 

După ce plângem? Până anul trecut trebuia să mergem cu hârtia igienică după noi la grădiniță și chiar la școală, iar acum toate unitățile au și dezinfectanți, ceva la care înainte nici măcar nu îndrăzneam să visăm, și noi spunem că e tristețe? 

Până în acest an Guvernanții și autoritățile locale au tratat cu tot sictirul disponibil din lume medicina școlară și abia acum începem să discutăm, la nivel de comunitate, ce putem face pentru a dezvolta această rețea. După ce plângem? 

Vă era dor să vedeți primari, parlamentari și polițiști la deschiderea de an școlar, iar de a doua zi să vă fie frică să vă lăsați copiii singuri să meargă la școală? După ce ne pare rău din ce era înainte de acum e atât de nasol? 

Da, copiii nu pot comunica așa cum eram noi învățați, trebuie să suporte niște măști de protecție, dar lăsați și acest capitol pentru că după ce termină orele îi lăsăm să stea în fața blocului, la mall, în parcuri așa cum îi lăsam și înainte de Coronavirus că doar suntem români, cu toții, și respectăm niște reguli doar când e un cadru oficial după care ”ne revenim”. 

Niciun comentariu:

Câți elevi și câte cadre didactice au Covid-19 la Botoșani? Câte clase sunt online? LIVE cu Ada Macovei la Tele M

Invitatul emisiunii Dosarul Zilei, de astăzi, începând cu ora 18.30, este Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Ju...