sâmbătă, 17 octombrie 2020

PNL Botoșani între setea de oameni noi și dictatura grupului din fruntea partidului. BPJ-ul de la PNL e un fel de CEx al PSD
Nimeni în afară de ei! Cam asta pare să fie regula cu care este condus PNL la Botoșani de ceva timp de un grup de persoane. 
Chiar dacă acel grup de persoane este divizat în două tabere mari și distincte, nu permite sub nicio formă accederea spre funcțiile mari decât a celor din grup. Chiar dacă nu se înțeleg și chiar unii dintre ei se dușmănesc, în momentul în care vine vorba despre stabilirea celor care ar putea să acceadă pe locurile de parlamentari, acel grup face front comun, uită pentru moment de tot ce a fost înainte și caută să se opună oricărei încercări de a introduce oameni noi acolo sus, în stratosfera din care conduc liderii PNL Botoșani. 
Nici măcar votul intern nu are valoare în fața voinței acelor persoane. 

/>

Vineri, Biroul Politic Județean a votat componența listelor pentru alegerile Parlamentare, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. 
Aceste liste aveau nevoie de validarea în cadrul Comitetului Director, din care fac parte atât membrii BPJ, cât și președinții organizațiilor locale. 
Validarea componenței listelor s-a făcut prin VOT, separat pentru fiecare candidat. 
Dar votul Comitetului Director a stabilit o cu totul altă ierarhie a listelor față de decizia luată de BPJ, care seamănă cu acel CEx condus de Liviu Dragnea la PSD. Și doar nu puteau cei din stratosfera PNL-ului să arate că sunt altfel decât cei din PSD, că democrația și puterea VOTULUI este mai presus chiar și de interesele lor de grup, așa că au dat cu sete un șut la ce au decis cei din Comitetul Director, au aruncat la gunoi voința exprimată prin vot a șefilor de filiale din tot județul și au pus tot pe cine au vrut ei, cum au vrut ei și în ordinea dorită de ei. 
Membrii CEx-ului din PNL au arătat întregului județ că puțin le pasă de partid atât timp cât voința partidului nu coincide cu dorința lor. 
Setea de oameni noi în PNL este uriașă, iar asta se vede prin votul dat la candidații pentru Senat. 
Doctorița Monica Adăscăliței, medic UPU și director al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a primit cele mai multe voturi dintre toți candidații la Senat ai PNL Botoșani. Adăscăliței este o persoană nouă în viața politică botoșăneană, un profesionist în domeniul său și a primit votul de încredere al Comitetului Director al PNL, dar Adăscăliței nu face parte din acea elită aflată în stratosfera PNL, nu e din locul în care stau doar cei doxa de politică și de strategii politice, de strategii publice și de dezvoltare. Ea este un ”umil” medic, un biet directoraș la DSP, nu o eminență cenușie a politicii, așa cum sunt șefii șefilor din PNL care tot pierd alegeri de câțiva ani încoace. 
Setea de oameni noi din PNL, de tineri, de oameni care au la ce se întoarce dacă nu mai fac politică, este uriașă, am văzut-o la votul de vineri, dar nu poate trece de bariera celor atât de cunoscători în alte politicii. 
Pe Sorin Cornilă l-au scos de tot din schemă să se învețe minte să nu mai încerce să ia locul unuia dintre cei născuți pentru a conduce, cel puțin nu până nu va împlini Sorin vreo 60 de ani.  
Pe lângă Monica Adăscăliței, PNL mai are pe listă pe Agnes Holca, Monica Răileanu, Eusebiu Cilibiu, Radu Grigoraș, Radu Lebădă, dar sunt acolo doar ”de umplutură”, pentru a ține spatele ”greilor” din PNL peste care nu se poate trece niciodată. 
Până să se bată cu PSD, PNL a trebuit să facă față luptelor interne, așa cum ne-au obișnuit liberalii de ani buni. Dar 2020 pare să fie un an în care setea pentru oameni noi din PNL ar putea să-i lase fără funcții tocmai pe cei care nu permit oamenilor noi să treacă de ei, nu permit ca viitorul PNL-ului la Botoșani să arate mai bine decât coșmarul în care se zbate acum și nu din vina PSD, nu din vina sărăciei alegătorilor, ci doar din cauza faptului că unii nu vor să renunțe deși partidul a pierdut de atâtea ori din cauza lor. 


Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...