marți, 13 octombrie 2020

Proiect de 3 miliarde de euro în 4 ani la Romexpo. La Botoșani, CJ nu a terminat o licitație în patru ani, iar Primăria lucrează la Teatru de 8 ani


Cum lucrează mediul privat și cum lucrează statul, dar mai ales Primăria Botoșani și Consiliul Județean Botoșani?

Diferențele sunt colosale din toate punctele de vedere, al banilor, al timpilor de lucru, al calității. 

La București, Camera de Comerț s-a asociat cu un grup de investitori condus de Iulian Dascălu din Iași, și se vor investi 3 miliarde de euro pentru a reinventa zona Romexpo în doar 4 ani. 3 miliarde de euro în 4 ani. 

Să reamintim că și Palas Mall Iași, o construcție gigant, s-a finalizat tot în patru ani. 

Să revenim la Botoșani. Dincolo de exemplele din privat, păstrând proporția, unde Electroalfa a construit o fabrică nouă cu patru hale în locul unor ruine în doar un an și câteva luni, Primăria și Consiliul Județean sunt de râsul lumii când vine vorba despre timpul în care implementează proiecte. 

Spre exemplu, Primăria Botoșani încearcă de doi ani de zile să racordeze la utilități sala de atletism de la Liceul cu Program Sportiv, adică doar câțiva zeci de metri de conducte și cabluri. 

Apoi, Primăria Botoșani lucrează de 8 ani de zile la modernizarea Teatrului Mihai Eminescu, proiect de 5 milioane de euro. 

Romexpo, 3 miliarde de euro în 4 ani. Teatrul Eminescu, 5 milioane euro în 8 ani și încă nu a avut loc licitație pentru reluarea lucrărilor. 

În același timp, la Consiliul Județean Botoșani cade record după record în ceea ce privește impotența administrativă. 

Consiliul Județean Botoșani nu a reușit în patru ani să termine o licitație la un drum de 70 milioane euro fonduri europene. Nu că a început și nu a terminat lucrarea, dar nici măcar nu a ajuns în punctul de a începe ceva. 

Halal dezvoltare! 


Niciun comentariu:

Ce așteptări are un manager de Top de la CJ-ul condus în premieră de o femeie? Diferențe între business și administrație. Agnes Holca, LIVE la Tele M

Unul dintre managerii de TOP din județul Botoșani a devenit de jumătate de an și consilier județean și poate spune care sunt principalele di...