marți, 27 octombrie 2020

Șefii de la CJ și ADI Aqua pleacă la un curs de perfecționare la NASA, în SUA

Șefii de la Consiliul Județean Botoșani și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI Aqua, asociație a tuturor primăriilor din județ care ar trebui să dezvolte proiecte care să extindă rețelele de apă și canalizare, pleacă la un curs de perfecționare la NASA, în SUA. 

Asta după ce NASA a găsit rezerve de apă pe Lună în timp ce ADI Aqua și CJ Botoșani nu au găsit rezerve de apă pe Terra, nici măcar cu fonduri europene. 

Situația dramatică în care se află zeci de localități din județul Botoșani din cauza secetei, a multor școli încă neracordate la apă și canalizară, pare de noaptea minții ținând cont de faptul că avem fonduri europene la dispoziție să racordăm comunele și orașele la apă și canalizare... dar nu are cine să acceseze proiectele de la CJ și ADI Aqua. 

S-a schimbat conducerea politică a CJ Botoșani, dar șefimea din CJ, cea care nu a mișcat un pai în ultimii patru ani, este aceeași. La fel este și la ADI Aqua, unde nu se face nimic, doar se consumă banii puși acolo de CJ și primăriile din județ. 

Noua conducere politică a CJ trebuie să ia măsuri URGENTE! Nu pot fi extinse rețelele de apă și canalizare pocnind din degete, dar dacă noul șef al CJ începe să schimbe oamenii din funcții cheie care au blocat totul în ultimii patru ani, și cărora le-a convenit de minune fosta conducere a CJ-ului, poate arăta că vrea să construiască în următorii ani. 

Niciun comentariu:

Cât de tensionate sunt relațiile PSD-ALDE la nivelul CJ Botoșani? Florin Țurcanu, LIVE la Tele M

Invitatul emisiunii Dosarul Zilei de astăzi, ora 18.30, este Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.