miercuri, 14 octombrie 2020

Unul dintre tinerii pe care ÎL VREAU pe liste la parlamentare și în viitorul municipiului Botoșani


Una dintre amintirile plăcute ale alegerilor locale din 2020 este OMUL Cezar Vizitiu. 

În partidele de dreapta cel mai greu este să vezi că tinerii sunt promovați și asta pentru că cei mai mulți dintre liderii acestor partide nu lasă să crească nimic la ”umbra” lor. 

La PNL problema tinerilor care lipsesc grav de pe locurile eligibile ale listelor pentru parlamentare este o notorietate și una dintre cauzele pentru care liberalii nu prea au trecere în fața electoratului. 

Profesorul Corneliu Popescu, președintele PMP, este unul dintre liderii de dreapta care face excepție de la regulă. 

Acesta a propus doi tineri care să candideze la alegerile locale, unul pentru Primăria Botoșani și celălalt pentru Consiliul Județean. 

Dacă primul este o adevărată comoară pentru mediul politic, al doilea a preferat să plece înainte de bătălie într-un alt partid și să se ”stingă” ca și carieră politică acolo. 

Cel care a fost o adevărată surpriză a propunerilor făcute de Popescu este tânărul Cezar Vizitiu. 

Poate dacă Vizitiu ar fi avut curajul să candideze la Primăria Botoșani și nu ar fi mers pe mâna analiștilor experimentați care au preconizat că doar candidații cu notorietate au șanse... poate și PMP ar fi avut alt scor, poate altul ar fi fost noul primar al municipiului Botoșani. 

Cezar Vizitiu este un nume nou la vârful politicii locale, un tânăr despre care habar nu am cine îi sunt părinții ci doar cine este el. 

Și el este unul dintre tinerii pe care eu personal îi vreau la vârful administrației locale în următorii ani. Am avut onoarea să fac la Tele M câteva emisiuni în care să-l am invitat pe Cezar Vizitiu și vrea să vă spun că am vorbit cu un tânăr botoșănean școlit, care s-a întors acasă pentru a fi cu familia, care are copii și ar vrea ca și Botoșani să fie un oraș european. 

Habar nu am dacă Vizitiu va fi cap de listă la PMP la Parlamentare, dar eu cred că ar trebui să fie, sau dacă este doar o viitoare speranță a partidului, dacă va rămâne în acest partid și după alegerile generale sau dacă va pleca în alt partid. 

Singura certitudine pe care o am este că Vizitiu este unul dintre ”lupii tineri” care nu trebuie ratat de nimeni, de niciun partid, de nicio instituție. 

Sper să-l văd pe primul loc la o listă pentru Parlamentare și sper să rămână în Botoșani, ar fi un câștig pentru comunitatea locală. 

Este extrem de modest, toate calculele lui politice au în centrul atenției impactul asupra copiilor, a elevilor, respectul pentru bătrâni este la loc de cinste, munca bine făcută este pe primul loc. Ce să mai vrei de la un tânăr în politică? Doar șansa ca acesta să poată demonstra!
Niciun comentariu:

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?

Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca ș...