marți, 8 decembrie 2020

Alții au făcut în 3 ani tunel cu sens giratoriu sub ocean, noi nu am terminat o licitație la CJ, Primăria nu a reușit să tragă apă și curent la o sală de sport sau la spital


Dacă mai aveați nevoie de dovezi ale incompetenței politicienilor care au condus Guvernul României, Consiliul Județean Botoșani sau Primăria Botoșani, vă mai prezint una. 

Insulele Feroe va inaugura în acest an, cu câteva săptămâni mai devreme decât era estimat, un tunel subacvatic de 11 kilometri și un sens giratoriu sub ocean, toate realizate în 3 (trei) ani de zile. 

Decizia de construire a acestui proiect a fost luată în 2014 iar în 2019 se finalizează lucrările. 

Asta la ei. 

La noi... e altceva. 

La noi în Botoșani, din 2014 până acum s-au întâmplat multe... cretinătăți ale politicienilor care ne mențin într-un nivel grav de subdezvoltare. 

În 2014 se sistau lucrările de modernizare a Teatrului Mihai Eminescu, estimate la 5 milioane euro, câștigate cu vreo 3,4 milioane euro la licitație. De atunci șantierul este în paragină și în continuă degradare, s-a pierdut prima finanțare de 5 milioane euro, s-au cheltuit vreo 2 milioane euro din banii municipiului și din fonduri guvernamentale, s-a obținut o nouă finanțare de 5 milioane euro și aflăm că pentru finalizare avem nevoie de 8 milioane de euro. Lucrările la Teatru începeau în primăvara lui 2013, iar acum suntem la finalul lui 2020 și urmează să fie scoasă la licitație din nou modernizarea acestui monument simbol al orașului distrus de niște politicieni. 

Să rămânem la Primăria Botoșani. În urmă cu doi ani era finalizată o sală de atletism la Liceul cu Program Sportiv, construită de Guvern prin Compania Națională de Investiții. Primăria Botoșani trebuia doar să racordeze clădirea la utilități, adică la apă, canalizare, energie electrică și energie termică. Normal, Primăria Botoșani nu a finalizat acele lucrări nici până acum, sfârșitul lui 2020. 

În toamna lui 2017 începeau lucrările de construire a primului spital nou de după Revoluție. În câteva săptămâni se finalizează lucrările și ...  așa cum era normal, Primăria Botoșani nu a finalizat, nici măcar început, lucrările de branșare la utilități a spitalului construit de Guvern tot prin CNI. În 2015 Consiliul Local emitea hotărârea prin care Primăria trebuia să facă lucrările de branșare la utilități, dar nu s-a reușit. 


Să trecem la Consiliul Județean Botoșani, monumentul incompetenței în ultimii ani cât a fost condus de PSD și Costică Macaleți. 

Timp de trei ani, cât s-a construit tot proiectul din Insulele Feroe, nu a reuși nici măcar să finalizeze licitația pentru asfaltarea unui drum județene, cu o bandă pe sens, fără variante ocolitoare, fără tuneluri, fără nimic deosebit, doar asfalt.

CJ Botoșani a reușit în ultimii 4 ani să atragă din fonduri europene doar undeva la mai puțin de două milioane de euro. Incompetență crasă pe salarii uriașe plătite în CJ Botoșani condus politic dezastruos.


Apoi avem Guvernul României.

Licitația la drumul european Botoșani-Târgu Frumos, așteptată de botoșăneni de 20 de ani, este un exemplu de incompetență și de menținere în sărăcie a unei regiuni. PSD din 2012 până în 2019 a reușit doar să bugeteze și să organizeze licitația abia în anii 2018-2019. În 2020 s-a semnat contractul de proiectare și execuție a proiectului de modernizare a acestui drum.


Noi nu reușim să finalizăm o licitație în trei ani, să tragem apă și curent electric la investițiile pe care le primim de la Guvern, în timp ce alții în trei ani fac tuneluri sub ocean și sens giratoriu care are în mijloc o operă de artă.

Sigur vom recupera decalajele de dezvoltare... dar în altă viață, în altă dimensiune, pe altă planetă.


Vă dați seama ce dezbateri ar fi fost în Consiliul Local Botoșani dacă ar fi avut de dezbătut o investiție într-un sens giratoriu sub ocean?

În primul rând sensul giratoriu trebuia să fie pătrat și să respecte regimul de înălțime din zonă, apoi PSD s-ar fi opus pentru că ar fi preferat să dea ajutoare sociale de acei bani, iar PNL ar fi spus că vrea să îl facă, că e important, dar că e prea costisitor să duci niște cabluri electrice pentru iluminat și că PSD oricum sabotează PNL.

Bine că nu avem ocean la noi ca să nu avem grija unor astfel de proiecte.


Niciun comentariu:

Ce investiții va derula Primăria Botoșani în 2021? Primarul Andrei, LIVE la Tele M

Invitatul emisiunii Dialog Deschis de marți, ora 17.00, este primarul Cosmin Andrei.