luni, 7 decembrie 2020

Vreo demisie din conducerea PNL Botoșani? Nu puteți la infinit să dați vina pe alegători pentru eșecul vostru


PNL a pierdut alegerile parlamentare! Și în Botoșani, și în Moldova și în România și în Diaspora! 

În țară te-a bătut ”ciuma roșie” pentru că nu ai avut răbdare să vii la guvernare prin vot democratic, după alegerile la termen, și ai salvat de la moarte PSR prin faptul că niște lideri sunt nehaliți și nu se mai satură de … putere. 

În Moldova te-a bătut PSD după ce te-ai lăudat peste tot cu harta de la alegerile locale în care aproape toate județele erau galbene, mai puțin Botoșani. Înseamnă că ai dezamăgit tare!

Dar în Diaspora să te bată și USR și AUR? Chiar nu ai nicio problemă de comportament, de lideri, PNL? 

Pe mine mă interesează PNL Botoșani și comportamentul acestei filiale de partid. 

La locale au dat vina pe alegători pentru că județul a rămas singurul ”roșu” din Moldova, chiar dacă toată lumea a avut senzația de blat între unii din vârful PNL și PSD, chiar dacă fostul primar Cătălin Flutur nu a ieșit să salute pe cineva pe stradă întreaga campanie, chiar dacă foștii pedeliști și vechii liberali au încercat să se saboteze unii pe alții. 

Acum sunt convins că tot pe alegători vor da vina pentru rezultatul de la parlamentare, deși acum de vină pentru rezultatul PNL Botoșani sunt Guvernul Orban și greșelile din ultimele luni, războiul între fostul PDL și vechiul PNL, faptul că PNL a rămas în Botoșani un partid nereformat, cu aceleași fețe abonate la toate locurile eligibile la orice tip de alegeri. 

La parlamentare, PNL Botoșani a mimat reforma, a pus niște tineri, la fel ca la locale, pe locuri neeligibile, a adus oameni noi pe locuri fără nicio șansă, a adus mediul de afaceri pe locuri codașe pe liste. 

PNL Botoșani a pierdut alegerile pentru că merita să piardă, pentru că este format din două partide la atâția ani de la fuziunea cu PDL, pentru că actualii lideri nu inspiră încrederea necesară. 

Actualii lideri liberali din Botoșani au cea mai bună părere despre ei ca oameni politici, se văd ca fiind cei mai cei și chiar cei mai cei, doar că fraierii de alegători nu reușesc să priceapă ce bunăciuni de politicieni sunt ei.

PNL a primit 20% din voturi la Botoșani din partea unor oameni cu adevărat liberali în suflet și care ar vota PNL indiferent de persoanele care reprezintă vremelnic imaginea acestui partid, dar și acești alegători au limitele lor de suportabilitate și peste 4 ani este posibil ca rezultatul să fie și mai prost dacă nu se schimbă nimic la vârful filialei din Botoșani. 

Numărul alegătorilor PNL este mult mai mare de 20%, dar este reprezentat de oameni care au așteptări mari de la liberali și nu pot să voteze în orice situație PNL, nu pot să pună ștampila pe acest partid dacă persoanele care îl reprezintă nu le-au câștigat încrederea, dacă nu au dovedit că sunt mai buni în politică și administrație decât cei din PSD. Preferă să nu iasă la vot decât să pună ștampila pe niște personaje de la care nu au speranțe. 

Pentru PNL Botoșani e timpul să fie condus de o garnitură formată din lideri de 35-45 de ani, care până la alegerile de peste patru ani să schimbe partidul în ceea ce își doresc acei alegători PNL care au stat acasă dezamăgiți de cei care îl conduc acum. 

Este timpul pentru o demisie sau chiar mai multe din actuala conducere a PNL Botoșani, de alegeri, dar nu precum cele pentru stabilirea componenței listelor pentru parlamentare, când liberalii și-au furat singuri căciula. 

De când este Costel Șoptică președintele PNL Botoșani, partidul tot și-a luat bătaie. Singura dată când a câștigat a fost în momentul în care PNL a avut alături PMP, USR și ALDE, alianță care nu a mai fost dorită mai apoi pentru că victoria, acea singură victorie de la prezidențiale, a fost asumată în totalitate de liderul PNL Botoșani. Greșit!

Și pentru PNL la nivel central este nevoie cam de același lucru, o demisie a șefului partidului.


Niciun comentariu:

Ce investiții va derula Primăria Botoșani în 2021? Primarul Andrei, LIVE la Tele M

Invitatul emisiunii Dialog Deschis de marți, ora 17.00, este primarul Cosmin Andrei.