joi, 21 ianuarie 2021

Cu ce se ocupă totuși CL și Primăria de avem la fiecare început de an aceeași imagine?


Primăria și Consiliul Local Botoșani sunt două instituții publice locale care cu fiecare an care trece par să fie la fel de performante ca și Consiliul Județean. 
La fiecare început de an avem aceeași imagine, cozi la plata taxelor și impozitelor locale. Cei mai mulți dintre contribuabilii locali care ”rup” ușile de la Direcția de Impozite și Taxe să își achite dările în primele zile din ianuarie sunt, marea majoritate, pensionari și persoane cu venituri mici pentru care reducerea de 10% este mai mult decât tentantă. 
În fiecare an este la fel, primii bani la bugetul local vin de la aceste persoane care stau la cozi, în ger. 
An de an e la fel! Ce au făcut Primăria și Consiliul Local pentru a arăta respect față de acești oameni? NIMIC! Primarii, TOȚI care au fost până acum, viceprimarii, consilierii locali nu au mișcat nimic pentru ca acei oameni cu pensii și salarii infime față de lefurile lor de bugetari sau indemnizații de aleși locali să fie primiți normal la Taxe și Impozite. 
Asta se întâmplă doar în primele două sau trei săptămâni din ianuarie, ceea ce înseamnă că efortul depus de aleși și de birocrați să nu fie enorm și nici de lungă durată pentru a arăta respect acestor oameni. 
Să fie mărit programul Direcției de Impozite pentru o lună, să fie cumpărate mașini de numărat bani pentru fiecare ghișeu unde se încasează, să fie posibilă plata on-line a taxelor, să fie suplimentate pentru o lună numărul casieriilor, să fie deschise pentru o lună casierii în mall și în Centrul Istoric nu sunt măsuri extrem de costisitoare pentru bugetul local pentru a putea primi o cantitate de bani mai mare de la contribuabili într-un timp mai scurt și pentru a arăta umanitate față de cei mai buni buni contribuabili din oraș. 
În ultimii 4 ani am avut doar PSD și PNL în Consiliul Local și nu au făcut nimic pentru a schimba situația. Acum avem doi consilieri locali USR care au reușit marea performanță de a suplimenta programul de lucru în fiecare zi de miercuri. De ce miercuri și nu luni sau marți? De ce nu pentru toată perioada lunii ianuarie? În fine, e oricum primul pas făcut de niște consilieri locali pentru a schimba situația. 
Dar la ce să ne așteptăm de la o Primărie și un Consiliu Local care nu reușesc să finalizeze Teatrul Mihai Eminescu, să racordeze la utilități o sală de atletism și un spital, să asfalteze drumuri, să astupe niște gropi în carosabil. 

Niciun comentariu:

Avem bani în buget pentru drumurile spre Iași și Ștefănești. Candidează Cristian Achiței la șefia PNL? Cristian Achiței, LIVE la Tele M

Invitatul emisiunii Dosarul Zilei de astăzi, începând cu ora 18.30, este senatorul Cristian Achiței, PNL Botoșani.