miercuri, 10 martie 2021

Reușita PSD și PNL din ultimii 20 de ani: Neîncredere totală în termenele anunțate pentru lucrările la drumul Botoșani-Târgu Frumos


Bravo, botoșăneni! După ce ne-au mințit peste 20 de ani că vor investi în drumuri, acum chiar dacă suntem la câteva săptămâni până la începerea lucrărilor nu mai crede nimeni că vor începe sau că se vor și finaliza în timpul vieții noastre. 

În mod normal nu ar trebui să fie niciun politician prin preajma șantierelor celor două drumuri, Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești, în zilele în care vor începe lucrările, așa ca o formă întârziată de omagiu pentru toți cei care și-au pierdut viața în accidentele cauzate de starea carosabilului sau de faptul că nu a ajuns ambulanța la timp. 

Președintele PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică a anunțat datele exacte la care vor fi semnate ordinele de începere a lucrărilor de modernizare la drumul european Botoșani-Târgu Frumos și drumul național Botoșani-Ștefănești. Șoptică a anunțat atât zilele în care vor fi emise autorizațiile de construcție, cât și cele în care vor fi semnate ordinele de începere a lucrărilor.

Toată presa a scris despre asta. Reacția botoșănenilor? Puteți să vă uitați singuri la comentariile postate de botoșăneni pe grupurile în care au fost distribuite știrile despre aceste subiecte.

O neîncredere generală urmată de foarte mulți ”Doamne, ajută!”.

Când stai de 20 de ani să aștepți să înceapă lucrările la drumul Botoșani-Târgu Frumos nici nu mai contează că pentru drumul Botoșani-Ștefănești situația a fost mult mai bună decât la primul proiect de investiții. După două revizuiri ale Studiului de Fezabilitate, proiectul a fost scos la licitație la aproape doi ani după ce a fost scos la licitație drumul Botoșani-Târgu Frumos, contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat înaintea drumului spre Iași, iar lucrările în teren vor începe cu aproape o lună și jumătate înaintea acestuia.

Pentru drumul Botoșani-Târgu Frumos tot așteptăm investiții făcute de Guvernul României încă de acum 20-25 de ani și ... nimic în teren până acum.

În primele zile ale lunii mai din 2021, anul în care ne aflăm, ar trebui să înceapă, în sfârșit, și lucrările de modernizare a drumului european Botoșani-Târgu Frumos, finanțat din fonduri europene.

Dar botoșănenii nu mai cred nimic. PSD în 2000-2004 nu a făcut nimic pentru acest drum, apoi Alianța DA(PNL-PD) nu a făcut nimic pentru el între 2004-2008, apoi PDL nu a făcut nimic pentru el în mandatul 2008-2012, apoi PSD și PNL, când erau în USL, nu au făcut nimic pentru el, apoi PSD singur din 2016 până în 2019 s-a chinuit cu o licitație pe care nu a reușit să o ducă la final.

Apoi a venit PNL care după o lună și ceva de guvernare se lăuda că a finalizat licitația. Păi asta mai era de făcut și ar fi fost făcut de oricine deținea în acel moment puterea politică.

De la începutul lui ianuarie și până prin iulie și PNL a stat și a așteptat... mareea, alinierea planetelor, habar nu am ce... dar după o așteptare de vreo 6-7 luni s-a semnat și contractul pentru proiectare și execuție la Botoșani-Târgu Frumos. Asta înseamnă că proiectarea trebuia să fie finalizată până prin ianuarie 2021, de ce mai așteptăm până în mai 2021 începerea lucrărilor? Pentru că țara asta funcționează după niște legi încâlcite date de PSD și PNL și oricare dintre ele chiar ar vrea să construiască rapid ceva nu poate pentru că au făcut în așa fel legile încât trebuie să treacă ani la rând până totul este legal să înceapă. Asta este moștenirea guvernărilor repetate ale PSD și PNL, separat sau împreună. Și la drumul Botoșani-Ștefănești s-a desemnat câștigătorul licitației prin noiembrie 2019, s-a așteptat până la jumătatea lui 2020 să se semneze contractul și se încep lucrările în ultimele zile din martie 2021. Neîncrederea botoșănenilor în ce spun cei de la PNL acum sau cei de la PSD înainte este pe deplin justificată și e normal să nu creadă până nu vor vedea utilajele lucrând efectiv.

Apoi intervine cealaltă problemă, finalizarea lucrărilor și calitatea lor. La Teatrul Mihai Eminescu am văzut că au început lucrările, în 2013, dar nu s-au mai finalizat de atunci.

Așteptăm doar decență din partea politicienilor cu privire la investițiile în drumuri naționale în județul Botoșani, să mai evite discursul public pe această temă și să lase loc faptelor. 

Niciun comentariu:

Ce așteptări are un manager de Top de la CJ-ul condus în premieră de o femeie? Diferențe între business și administrație. Agnes Holca, LIVE la Tele M

Unul dintre managerii de TOP din județul Botoșani a devenit de jumătate de an și consilier județean și poate spune care sunt principalele di...