miercuri, 16 februarie 2022

După ”România, te iubesc”, au Federovici, Șoptică, Cornilă și Andrei soluții să dezvolte județul și municipiul și să repare imaginea lor?

 


Avem primar, președinte de Consiliu Județean, prefect și lideri PSD și PNL, TOȚI LA PUTERE, iar imaginea județului a fost făcută praf după emisiunea ”România, te iubesc”, de la Pro TV.

Cele mai proaste drumuri din toată țara și un șantier început acum zece ani la care s-au pierdut banii și riscăm din nou să-i pierdem, mă refer la Teatrul ”Mihai Eminescu”.

Acum, ei și ai lor au distrus județul, ei și ai lor trebuie să îl repare!


Dar sunt în stare Doina Federovici, președinte CJ și PSD, Costel Șoptică, președinte PNL, prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei, cele mai importante nume din politica și administrația publică locală la acest moment, să repare 32 de ani de bătaie de joc din botoșăneni și din numele Botoșani?

De 10 ani avem șantier la Teatrul Eminescu, de peste 30 de ani încercăm să facem un baraj de acumulare pe Siret, la Vârfu Câmpului, de vreo 20 și ceva de ani nu mai terminăm un pod peste Siret, de nici nu mai știu când avem scheletul de beton de lângă Parcul ”Mihai Eminescu”. În același timp, avem niște politicieni care din 4 în 4 ani ne spun cât de multe au făcut pentru Botoșani. În municipiul Botoșani am pierdut o finanțare de 5 milioane de euro pentru Teatrul Eminescu și riscăm să o pierdem din nou, dar sigur pierdem 40 milioane euro pentru tramvaie. Sunt unii care nu vor tramvaie dar nu se gândesc la faptul că în locul celor 40 milioane euro nu avem nimic altceva, nu avem nici proiect, nici bani, nici nimic. Adică vom aștepta iar vreo 10 ani să sperăm la ceva, nu știe nimeni la ce, dar cert este că vom pierde 40 milioane euro.


Cum repară Federovici, Șopticăm Cornilă și Andrei toate acestea? Cum încearcă să îmbunătățească viața în județ și municipiu? Cum încearcă să le dezvolte durabil? Cum încearcă să recupereze decalajele măcar față de celelalte județe din Moldova? Încearcă măcar?

Când faci două străzi a câte 300 de metri, dar pierzi 40 milioane euro ... nu poți să spui că faci dezvoltare.

Aștept cu interes ca în următoarele zile cei enumerați mai sus să ne transmită că vor schimba ceva, că măcar vor încerca să facă asta împreună, pentru că separat nu au nicio șansă.

 

Niciun comentariu:

Despre agricultură, viață sănătoasă și Botoșani cu Dan Nicolae Pîrvu la Tele M

Invitatul emisiunii Dialog Deschis de astăzi, de la ora 17.00, este Dan Nicolae Pîrvu, care activează în industria agrobusiness.