sâmbătă, 17 septembrie 2022

Primarul Andrei a ratat șansa de a arăta maturitate politică la Biserica Sfântul Gheorghe. Încă se teme de Flutur


Au fost finalizate lucrările de restaurare a Bisericii Sfântul Gheorghe, monument istoric și clădire simbol a municipiului Botoșani. 

Lucrările au fost finanțate din fonduri europene atrase de Primăria municipiului Botoșani când primar era Cătălin Flutur, licitația și lucrările au început când Flutur era primar, iar cele mai multe dintre lucrări au fost făcute când edil-șef al municipiului încă era Cătălin Flutur.

În această săptămână lucrările au fost declarate finalizate, iar primarul în funcție Cosmin Andrei a ratat șansa de a arăta normalitate și maturitate politică.

Cosmin Andrei a venit în fața presei și a vorbit despre importanța finalizării lucrărilor la acest obiectiv istoric și cultural, despre multe ce țin de acest proiect cu finanțare europeană.

Toate meritele proiectului? Ale lui, ale lui Cosmin Andrei! A mai avut cineva vreun merit? Nimeni!

Ei, este o lipsă de maturitate politică să te cocoți pe un proiect pe care îl finalizezi, că ar fi fost culmea să îl blochezi.

Îmi aduc aminte că și inaugurarea lucrărilor de modernizare a Modern Calor a fost făcută când primar era Ovidiu Portariuc, iar ministrul mediului Rovana Plumb de la PSD. La inaugurarea noii surse de producere în cogenerare a energiei termice și electrice de la Modern Calor a fost despre PSD și Ovidiu Portariuc, fără niciun cuvânt despre Cătălin Flutur, chiar dacă banii au fost atrași când era el primar, licitația și lucrările aproape 90% au fost făcute când el era edil-șef. A fost tot o lipsă de maturitate politică.

În schimb, când Cătălin Flutur a inaugurat aquaparcul Cornișa l-a invitat pe fostul primar Ovidiu Portariuc și chiar i-a oferit cuvântul pe scenă. Îmi aduc aminte și când s-a inaugurat Sala Polivalentă Flutur l-a invitat pe fostul primar Florin Egner pentru că demersurile și începutul lucrărilor au fost când acesta era edil-șef.

Botoșănenii nu trăiesc nici mai bine, nici mai rău dacă un primar se cocoață pe un proiect și își asumă toate meritele, deși altcineva l-a început și a și construit cel mai mult din acel proiect, dar ne dezvăluie caracterul celor care ne conduc, vremelnic, destinele urbei noastre dragi.

Actualul edil-șef are totuși o vârstă, nu mai e tinerelul care ajungea viceprimar acum vreo 10 ani, și ar fi trebuit să știe că recunoașterea meritelor celor care au fost înaintea ta, a celor care au muncit la un proiect, chiar dacă îți sunt rivali politici, chiar dacă, așa cum este cazul lui Flutur, îți este principalul contracandidat la funcția pe care o deții, arată că nu îți este frică, că ești sigur pe tine, că ai atins nivelul de maturitate politică de care ceilalți să se teamă. Nu câștigi nimic, nici politici și nici uman, când tu doar inaugurezi ceva și spui că tu ești cel care l-a construit. Ca și exemplu pentru domnul primar Cosmin Andrei, să își aducă aminte cât de penibili erau liberalii când era Orban premier și spuneau că ei au făcut varianta ocolitoare la profil de autostradă a municipiului Bacău. Jenant!

Vom inaugura noi și Spitalul de boli paliative și, poate la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024 chiar și Teatrul ”Mihai Eminescu”. Sunt încă două momente în care actualul edil-șef poate să arate atât normalitate, cât și faptul că nu se mai teme, politic vorbind, de cei care au ocupat funcție pe care el o deține acum.

Cosmin Andrei a bifat câteva reușite importante în 2022 și dă cu piciorul în găleată la o chestie mică. Pe Unirii a fost organizat cel mai fain street-food de când este Botoșaniul, în Centrul istoric a fost organizat cel mai frumos moment de după revoluție prin concertul Filarmonicii, sunt foarte mulți botoșăneni mulțumiți de scoaterea liniilor de tramvai și asfaltarea în timp record a străzii Primăverii. Sunt câștiguri concrete pentru el ca primar, pentru oraș, după care îți aduci aminte de niște lecții tâmpite învățate de la consultanții de la partid și o comiți fix ca politicienii din primii ani de după Revoluție. 

Niciun comentariu: