sâmbătă, 17 septembrie 2022

Țurcanu la PNL... din nou! Ar trebui să tacă dacă vrea ca PNL să nu piardă mai mult decât ar avea de câștigat din această revenire


Florin Țurcanu se întoarce în PNL! Fostul președinte al PNL Botoșani revine în partidul condus de omul pe care l-a cam bălăcărit în ultimii ani, Costel Șoptică. 

Este o revenire așteptată de Florin Țurcanu de mult timp pentru că acesta a fost principalul său țel politic când a revenit în politică preluând filiala ALDE Botoșani, întoarcerea în PNL.

Dar momentul revenirii nu este unul așa cum spera Țurcanu, adică pe cai mari, cu imaginea de salvator, cu popor mult în spatele său. Acum pare mai mult o revenire spășită, în genunchi, cu coada între picioare, o revenire în disperarea că va rămâne total pe dinafara politicii locale la viitoarele alegeri din 2024 sau chiar mai devreme de acest termen. Mai mult, este o revenire cu căciula în mână în fața lui Costel Șoptică, a omului pe care Țurcanu l-a atacat în fel și chip din 2020 până în a doua parte a lui 2021, a celui pe care l-a prezentat de multe ori ca fiind groparul PNL la Botoșani, ca fiind cel care conduce PNL doar pentru interes propriu. Am făcut la Tele M multe emisiuni cu Florin Țurcanu în care acesta nu a făcut altceva decât să-i care politic pumni în cap lui Șoptică. A dat în Șoptică fix ca în hoții de cai, cu toată puterea lui de fost ”împărat”, de fost președinte al PNL. Acum revine în PNL și îl va avea șef tocmai pe Costel Șoptică.

Din această revenire, Șoptică iese întărit bine de tot și cu orgoliul satisfăcut.

Revenind la Florin Țurcanu, el va aduce de la ALDE pe unii dintre cei care l-au urmat acolo, dar nu pe toți. Unii chiar au crezut în el când le spunea că PNL e praf și că nu are nicio șansă cu Șoptică președinte și că ALDE reprezintă viitorul. Au venit alegerile din 2020, cu ALDE care nu a reușit nici măcar să intre în Consiliul Local, chiar dacă Roxana Țurcanu a fost candidat la Primărie, iar asta a însemnat o lovitură puternică de imagine pentru familia Țurcanu pentru că a reprezentat invalidarea politică în municipiul reședință de județ. Prin județ mai sunt comune în care numele Țurcanu poate atrage voturi, dar trebuie să uite și chiar să evite municipiul Botoșani.

Apoi au fost toate acele nebunii cu ALDE care negocia și cu PSD și cu PNL, cu PMP, cu oricine și orice, cu aproape fuziunea cu PNL, o ”curvăsăreală” care a terminat la nivel național bruma de încredere pe care o mai avea acest partid, ALDE.

Știu că nu va recunoaște, dar Florin Țucanu știe că în momentul de față să rămână în ALDE estee sinucidere curată din punct de vedere politic pentru viitor, că trecerea la AUR va fi văzută rău de tot și că singura sa mișcare politică poate fi doar revenirea în PNL-ul condus de Costel Șoptică, fără să mai ceară luna de pe cer pentru familia sa și apropiații săi de prin ALDE, fără să mai aibă pretenții și imaginea de salvator al liberalismului la Botoșani.

Să nu fiu înțeles greșit, Țurcanu încă mai are adepți extrem de credincioși, atât în partidele în care se află, cât și printre alegătorii din mediul rural și poate fi un câștig din acest punct de vedere. Dar el încă nu și-a rezolvat problemele cu procesele penale pornite pe vremea când era președinte al PNL și al Consiliului Județean și pentru ca revenirea lui să fie un câștig pentru PNL ar trebui să tacă și să nu se prea laude cu această revenire până după viitoarele alegeri locale și parlamentare. El se poate ocupa de o parte din organizarea partidului din mediul rural, dar nu mai este un vector de imagine pentru PNL Botoșani în primul rând din cauza atacurilor la adresa PNL și mai ales la președintele Costel Șoptică, noul său șef din punct de vedere politic.

 

Niciun comentariu:

Federovici îi strică săptămâna lui Șoptică. Foto cu Adăscăliței la un comunicat de presă

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și al PSD Botoșani, a început săptămâna stârnind panică în PNL Botoșani.