joi, 8 decembrie 2022

Pentru că nu ne mai poate omorî, ca pe vremea imperiului, Austria nu ne primește în Schengen


Respingerea de către Austria, dar și a Olandei, a aderării României și Bulgariei în spațiul Schengen a produs multă dezamăgire, frustrare, nervi printre cei mai mulți dintre români. Sigur, sunt și români pentru care evenimentul nu a produs niciun interes.

Intrarea în spațiul Schengen ar fi adus multe avantaje economiei României și ar fi eliminat acele cozi kilometrice, de ore bune, pe care le îndură românii de fiecare dată când vor să iasă sau să intre în țară prin vămile cu Ungaria sau Bulgaria, ori la vămile dintre Bulgaria și Grecia.

Respingerea intrării în Schengen nu va face să ne fie mai rău, dar ne va pune piedică să ne fie mai bine.

Nouă ne-a fost pus pe cap acel celebru MCV și tot am auzit că după ridicarea MCV vom fi și primiți în Schengen. Recent am scăpat de acel MCV și am crezut că vine și următorul pas, dar... Austria și Olanda.

TOATE autoritățile UNIUNII EUROPENE au anunțat că România, Bulgaria și Croația îndeplinesc TOATE CRITERIILE, TOATE CONDIȚIILE pentru a adera la spațiul Schengen. Mai mult, imaginea generală este aceea că România MERITĂ să intre în Schengen.

Știam cu toții că Olanda se opune și toate eforturile au fost făcute ca această țară să se răzgândească.

Nimic nu anunța mârlănia Austriei! Dacă SIE și ambasada României la Viena nu au ”simțit” nimic înseamnă că totul s-a stârnit după anunțul Olandei că nu se mai împotrivește aderării României, dar nu vrea Bulgaria în Schengen, și, din câte se pare, în urma unui apel de la Kremlin. Oricum, și Olanda ne vrea binele tot atât de mult cât ne vrea Austria sau Rusia.

Cât de europeni au fost austriecii când au anunțat, din senin, că se opun aderării României fără niciun motiv, în ciuda TUTUROR datelor și rapoartelor oficiale?

Austria nu pierdea nimic dacă permitea aderarea României la spațiul Schengen, dar nu trebuie să uităm că vorbim despre o țară care are o istorie pătată cu sângele a milioane de români omorâți în Ardeal, a milioane de români chinuiți timp îndelungat pe vremea imperiului de tristă amintire austro-ungar. Acum Austria și România sunt state membre UE, suntem în 2022 și nu ne mai pot omorî ca pe vremea imperiului lor de rahat, dar ne pot chinui în continuare. Nu câștigă nimic, dar nu se pot abține. Dacă nu ne pot omorî cum o făceau pe vremuri, măcar să ne vadă nefericiți, să ne vadă în suferință. În Europa din 2022 românii merg și vizitează Viena și admiră bogățiile din palatele și muzeele din Austria, dar uităm că multe dintre ele vin din Apuseni, din Ardeal, din România. Cum au ajuns acolo? Prin furt, prin hoție, prin barbarie, prin omor, prin crime de război și genocid. Niciodată Austria nu și-a cerut iertare pentru crimele comise împreună cu unguri față de românii din Ardeal. Nici nu ne putem aștepta la asta de la ”europenii” din Austria.

Pentru aderarea României în Schengen am avut o coalizare a forțelor politice din România, inclusiv a UDMR-ului. PSD și PNL vor încerca să scape de acest eșec, dând vina unul pe altul, dar acest moment ar trebui să fie unul de la care România, aflată într-o poziție europeană nesperată acum mulți ani, cu o imagine extraordinar de bună după acest ultim abuz al Austriei la adresa ei, să înceapă o perioadă de creștere, de construcție, de modernizare. Vă dați seama că ura asta a Austriei față de România, care datează de sute de ani, și toate crimele făcute sunt pentru resurse, pentru bogățiile pe care țara asta le-a avut și încă le mai are. Sper să avem niște lideri politici de la care să vedem un plan de dezvoltare accelerată a țării cu resursele vânate de sute de ani de austrieci, acesta ar fi cel mai bun mod de a scăpa de eșecul aderării la Schengen din cauza ”europenilor” din Austria, economie bazată de sute de ani pe furt, jaf și hoție în alte țări.

 

Niciun comentariu: