sâmbătă, 14 octombrie 2017

Un politician penal trebuie să aibă mai multă prezumție de nevinovăție decât un șofer beat care omoară o persoană pe trecerea de pietoni?

E o nebunie totală printre mulți membrii și liderii PSD și ALDE, printre liderii PMP, printre politicienii numiți generic ”penali”, adică numele lor sunt incluse în anchete penale.
Când a mers fostul ministru Teodorovici la audieri la DNA, o doamnă care era acolo i-a strigat să reziste că nu mai e mult și Kovesi o să plătească pentru ce a făcut. Apoi, cei de la ALDE refuză să schimbe un ministru cu dosar penal pentru că procurorii DNA au comis multe nereguli și multe dosare au fost dovedite într-un anume fel și acel ministru nu are legătură directă cu Comisia Europeană. Incredibil! Păi și politicienii au primit condamnări cu executare pentru că au furat, foști miniștri, primari, parlamentari, președinți de CJ au fost condamnați, de judecători, nu de procurori, pentru că s-a dovedit că au furat, că au abuzat de funcțiile pe care le-au avut.

Toți cer acum prezumția de nevinovăție, dar beneficiază de ea, însă acolo unde trebuie, în fața instanței de judecată. Nu în fața opiniei publice ci în fața judecătorilor. În fața românilor, politicienii nu pot să beneficieze de această prezumție pentru că... nu se poate. Pentru că nu ne lasă cei aproape 28 de ani de la Revoluție și tot dezastrul lăsat în urmă în această perioadă tocmai de politicieni. Pentru că nu ne lasă ruinele fabricilor din orașe, fabrici ruinate de politicieni. Pentru că nu ne lasă școlile și spitalele. Pentru că nu ne lasă toate rudele plecate de nevoie la muncă peste hotare. Pentru că nu ne lasă toți copiii care mor nevinovați din cauza unor scârbe de politicieni care nu se mai satură de furat.
Cum dracului să îi acorzi ca român prezumția de nevinovăție unui politician pentru e ca și cum ai acorda aceeași prezumpție și unui șofer beat care accidentează mortal o persoană pe trecerea de pietoni. Nu poți să spui că poate nu e vinovat șoferul când vezi cadavrul plin de sânge. Nu poți să spui că poate clasa politică nu e de vină pentru situația din țară pentru că trăim aici, nu în altă parte.În țara asta au fost condamnați pe nedrept foarte mulți români fără funcții în partide, pentru că unii procurori și unii judecători sunt niște tâmpiți și niște șpăgari. Unii procurori ar vrea ca fiecare român să facă preventiv închisoare pentru că poate cândva va comite ceva.  

În țara asta au fost scrise mii de articole despre devalizări la firmele de stat, despre mafii ale celor care taie pădurile, despre fabrici tăiate și date la fier vechi, despre contracte de privatizare în detrimentul statului și procurorii fie nu au vrut să ancheteze, fie i-au anchetat pe vinovați și le-au dat NUP sau scoatere de sub urmărire penală.  Dar pentru politicieni totul a fost în regulă până în momentul în care DNA a început să-i salte, să îi rețină, să îi trimită în judecată pentru că arestările și condamnările le fac judecătorii. Și tot acest scandal național cu procurorii și politicienii a început când primii au început să le facă dosare liderilor mari, liderilor adevărați din politică. Totul a început când au fost luați Hrebenciuc, Fenechiu, Pinalti sau Udrea, când a fost condamnat Dragnea și i s-a făcut dosr penal lui Ponta și Ghiță.
Sunt politicieni cinstiți, care nu trebuie incluși în marea masă a scârbelor, iar acei politicieni cinstiți nu au dosare la DNA, nu au dosare de niciun fel. Dacă procurorii fac abuzuri, acestea pot fi stopate în instanță, pot fi stopate la CEDO, așa cum e în cazul tuturor românilor. De ce trebuie politicienii să fie tratați de Justiție altfel decât ceilalți români? Mai sunt români care au fost trimiși în judecată în mod abuziv, au făcut arest preventiv în mod abuziv, au și fost condamnați definitiv în mod abuziv și și-au găsit dreptatea la CEDO, dar nu sunt politicieni și liderii politici nu s-au răsculat, nu au dat OUG 13 pentru a veni în ajutorul acestora în ultimii 28 de ani, ci doar atunci când a fost pielea lor în joc.
Și da! Peste tot în lume politicienii penali RENUNȚĂ la funcții și pleacă să își pregătească apărarea în instanță. Doar la noi nu se întâmplă asta și în țările de la noi spre Răsărit, la cele unde clasa politică este peste muritorul de rând.

Și nu înțeleg de ce atât de multă indignare la politicieni pentru că din păcate statul condus tot de ei nu reușește sau nu vrea să recupereze prejudiciile la buget. 
Niciun comentariu:

Despre problemele județului și investițiile guvernamentale cu prefectul Sorin Cornilă la Tele M

Invitatul emisiunii Dialog Deschis de astăzi, ora 17.00, este prefectul Sorin Cornilă.